• MFSL MILES DAVIS - BITCHES BREW

MILES DAVIS - BITCHES BREW

Double Hybrid SACD - UDSACD 2-2149
Artikelnummer:
7214964
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€58,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2-2149
UPS/EAN/JAN: 821797214964
Aantal Discs: 2
Format: Double Hybrid SACD
Publicatiedatum: 26.9.2014
Label: MFSL

MILES DAVIS - BITCHES BREW

TITLE

1. Pharaoh’s Dance
2. Bitches Brew
3. Spanish Key
4. John McLaughlin
5. Miles Runs the Voodoo Down
6. Sanctuary

Bitches Brew schudde conventies, veranderde de geschiedenis van muziek en is zijn tijd veertig jaar na het ontstaan nog steeds ver vooruit.

“Listen to This” was de werktitel van het album – en deze uitnodiging en uitnodiging is nog steeds de beste manier om het werk te ontmoeten: met open oren.

Miles Davis verzamelde “de beste rock-and-roll-band ooit gehoord” voor de opname van de jaren 1970 met muzikanten zoals

Joe Zawinul, Wayne Shorter, Airto, John McLaughlin, Chick Corea, Jack DeJohnette, Dave Holland, Don Alias, Bennie Maupin , Larry Young en Lenny White.

In de studio regelde Davis de deelnemers in een halve cirkel, voerde hun vage hints van hun tempo, hun solo’s en hun opdrachten uit.

Door twee, soms zelfs drie drummers en twee bassisten te kiezen, staat ritme centraal in de muziek. Een echt melkwegstelsel ontstond uit de gezamenlijke improvisaties en het samenspel,

dat later werd samengesteld door producer Ted Macero. Deze opname, opnieuw gemastered door Shawn R. Britton voor Mobile Fidelity Sound Lab, kan nu eindelijk worden genoten in de beste kwaliteit.

De hybride dubbele SACD wordt gepubliceerd in een beperkte oplage met een serienummer, een boekje met gedetailleerde voeringnotities van Ralph J. Gleason is inbegrepen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen