• MFSL MILES DAVIS – ON THE CORNER

MILES DAVIS – ON THE CORNER

Hybrid-SACD - UDSACD 2171
Artikelnummer:
7217163
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2171
UPS/EAN/JAN: 821797217163
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 12.10.2016
Label:

MILES DAVIS – ON THE CORNER

TITLE

1. On the Corner
2. New York Girl
3. Thinkin' One Thing and Doin' Another
4. Vote for Miles
5. Black Satin
6. One and One
7. Helen Butte
8. Mr. Freedom X

Miles Davis' album "On The Corner" is een omstreden werk. Het werd in 1972 opgenomen en uitgebracht met de bedoeling om een jong, zwart publiek te bereiken dat grotendeels zijn interesse in jazz had verloren. Het album verkocht echter slecht en werd genadeloos bekritiseerd door de recensenten. Pas in retrospectief werd zijn visionaire ideeën en benaderingen gewaardeerd door de muziekwereld.

Davis was op zoek naar een grenzeloze muziek, naar een soort universele klank van de wereld. Hiervoor nodigde hij muzikale collega's uit zoals Roy Badal, een Indiase tabla-speler, Michael Henderson, Jack DeJohnette, Herbie Hancock en de saxofonist Dave Liebman. Hij liet hen allemaal spelen tijdens de sessies, verzamelde de resulterende klankstromen en knipte ze uiteindelijk samen. Jazzfans die op zoek waren naar fijne structuren, verfijnde spanning en kunstige solo's, zouden hier teleurgesteld zijn. Maar dit album had vanaf het begin ook niets te maken met jazz.

Het remasteren van de analoge originele masterbanden voor de Hybrid-SACD werd uitgevoerd door Rob LoVerde. De oplage is gelimiteerd en genummerd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen