• Analogue Productions ROGER WATERS - AMUSED TO DEATH

ROGER WATERS - AMUSED TO DEATH

180g Vinyl, Doppel-LP - AAPP 468761
Artikelnummer:
0905818
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€85,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AAPP 468761
UPS/EAN/JAN: 0888430905818
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 24.7.2015
Label: Analogue Productions

ROGER WATERS - AMUSED TO DEATH

TITLE

1. The Ballad of Bill Hubbard
2. What God Wants, Part I
3. Perfect Sense, Part I
4. Perfect Sense, Part II
5. The Bravery of Being Out of Range
6. Late Home Tonight, Part I
7. Late Home Tonight, Part II
8. Too Much Rope
9. What God Wants, Part II
10. What God Wants, Part III
11. Watching TV (featuring Don Henley)
12. Three Wishes
13. It's A Miracle
14. Amused To Death (feat. Rita Coolidge)

"Amused To Death" is een album dat meer dan 20 jaar oud is maar niet actueler zou kunnen zijn. Het is het portret van Roger Waters van een samenleving die een slaaf is geworden van televisieschermen. In 2015 werd het album opnieuw uitgebracht in een geremasterde versie met nieuw artwork. James Guthrie, die ook de oorspronkelijke opnames mixte en al sinds het Pink Floyd-album "The Wall" met Waters samenwerkt, was verantwoordelijk voor de herwerking van de originele tapes. Het verzamelen van de mastertapes was geen gemakkelijke taak, aangezien "Amused To Death" gedurende bijna vijf jaar en op drie verschillende formaten werd opgenomen. Guthrie reisde naar Londen en vond daar honderden tapes, met verschillende opnames van dezelfde nummers in verschillende formaten. De enorme taak was dus om eerst het album opnieuw op te bouwen en vervolgens de eigenlijke werkzaamheden, het remasteren van de 5.1 surround en stereo mixes, aan te pakken.

Maar de inspanning was de moeite waard. "Amused To Death" is een conceptueel en muzikaal enorm sterk album, waarvoor Waters en zijn medeproducer Patrick Leonard ook uitstekende muzikanten hebben samengebracht. Uitzonderlijke gitarist Jeff Beck is betrokken bij acht nummers, Don Henley zingt op "Watching TV", Rita Coolidge op "Amused to Death" en soulzangeres P.P. Arnold op "Perfect Sense Part I / Part II". Het album bracht Waters ook weer samen met componist Michael Kamen, die orkestrale arrangementen heeft bijgedragen aan "Too Much Rope" en "What God Wants, Part III".

Het artwork van de hoes voor de uitgave uit 2015 werd verzorgd door Sean Evans, de creatief directeur van de 'The Wall Live'-tournee van 2010-2013. In plaats van een gorilla staat er op de nieuwe versie een jongen afgebeeld die voor een reusachtig televisiescherm zit. Waters zelf zegt hierover: 'De manier waarop we jonge mensen opvoeden, vrees ik dat we onze samenleving veel sterker aanmoedigen om zich dood te amuseren dan ooit tevoren. Wat als we het geld dat we besteden aan wapenproductie zouden gebruiken voor onderwijs? Wat als kinderen aangemoedigd zouden worden om zich voor te bereiden op volwassenheid, waarin ze zonder vooringenomenheid over zaken nadenken en geïnteresseerd zijn in mensenrechten? Kun je je voorstellen hoe onze wereld er dan uit zou zien?'

"Amused To Death" is een album dat het waard is om aandachtig naar te luisteren - zowel vanwege het geluid als vanwege de inhoud. Het werpt een blik op een samenleving die geobsedeerd is door entertainment en behandelt onderwerpen die de afgelopen twee decennia alleen maar complexer en urgenter zijn geworden. Vandaag de dag is televisie slechts één optie in een eindeloze reeks afleidingen die altijd en overal tot onze beschikking staan. Maar met onze ogen gefixeerd op schermen kunnen we snel het zicht verliezen op de crises en onrechtvaardigheden van de echte wereld.

Dubbel-LP met 33 toeren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen