• Analogue Productions HANK MOBLEY - MOBLEY'S MESSAGE

HANK MOBLEY - MOBLEY'S MESSAGE

Hybrid-SACD - CPRJ 7061 SA
Artikelnummer:
88706165
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CPRJ 7061 SA
UPS/EAN/JAN: 0753088706165
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 18.1.2013
Label: Analogue Productions

HANK MOBLEY - MOBLEY'S MESSAGE

TITLE

1. Bouncing with Bud
2. 52nd Street Theme
3. Minor Disturbance
4. Au Privave
5. Little Girl Blue
6. Alternating Current

De criticus Leonard Feather heeft de term "middengewichtskampioen van de tenorsaxofoon" bedacht voor Hank Mobley. Zijn stijl was minder agressief dan die van John Coltrane of Sonny Rollins, maar ook niet zo zacht en cool als die van Stan Getz of Lester Young. Mobley introduceerde hard bop in de jazz - muziek tussen verfijnde wereldwijsheid en diep gevoel, complexiteit en lichtheid, waarvan de vrije structuur uitgebreide improvisaties mogelijk maakt.

In 1956 bracht Hank Mobley Mobley's Message uit bij het Prestige-label. Met de steun van Donald Byrd (trompet), Barry Harris (piano), Jackie McLean (altsaxofoon), Art Taylor (drums) en Doug Watkins (bas) nam hij zes nummers op in verschillende samenstellingen. Alleen voor Charlie Parkers Au Privave werkt de band als sextet.

De Hybrid Mono SACD wordt uitgebracht in een mini-LP-hoesje als onderdeel van een serie van 50 heruitgaven van het legendarische Prestige-label. Er zijn 25 mono- en stereo-opnames gepland. Het nieuwe mastering werd verzorgd door Kevin Gray in zijn Cohearent Audio Studios.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen